Over ons

VSAG: ontmoetingsplek voor seniorenambtenaren

Gepensioneerde ambtenaren van de gemeente Den Haag, maar ook nog werkende ambtenaren van 55 jaar en ouder kunnen lid worden van de VSAG. De vereniging is in 1978 opgericht door ambtenaren die elkaar na hun pensioen wilden blijven ontmoeten en gezamenlijk activiteiten wilden ondernemen. In de loop der jaren is de ledenlijst steeds langer geworden. Er zijn nu 1200 leden.

Ook zijn er steeds meer activiteiten bij gekomen. Soms zijn ze gratis, soms moet een bescheiden bijdrage worden betaald. Voor elk lid is er wel iets van zijn of haar gading. Vaste activiteiten zijn biljarten, bowlen, fitness, bridge, fietsen, koersbal, handwerken, yoga, schilderen en watergymnastiek. Wie iets wil weten over een activiteit kan op Activiteiten klikken. Ook zijn er bingomiddagen, excursies, rondleidingen, stadswandelingen en dagtochten. Bezig zijn, nuttig, gezond of creatief, bij de VSAG kan het allemaal.

Elke maand worden de leden via het Journaal op de hoogte gehouden. Nadere inlichtingen worden gaarne door het bestuur verstrekt. Op de pagina Bestuur staat wie de bestuursleden zijn en hoe ze zijn te bereiken.

Lid worden kan met een formulier dat via Aanmelden kan worden ingevuld en naar de VSAG kan worden gemaild. De contributie bedraagt slechts € 8,– per jaar. Partners van de leden zijn uiteraard ook welkom. Zij betalen € 3,– per jaar. Dat de contributie zo laag is komt door een belangrijke bijdrage van de gemeente Den Haag. Ook is het mogelijk zich als Vriend van de VSAG aan te melden. Dat kost € 12,– per jaar.

De VSAG prijst zich gelukkig met de financiële Steun die wordt geboden. Ook zijn er leden die de vereniging een eenmalige gift schenken of na hun overlijden de VSAG in hun erfenis gedenken.